Om H kreation!

Helena Åkerlund , född 1967, är en Norrländsk kulturpersonlighet bosatt i Stockholm sedan 1990, och inflyttad till Kungsängen år 2002. Helena är utbildad sångerska, från tidig ålder verksam i en rad olika förgreningar inom kultursfären.Som sångerska har hon medverkat i en rad olika föreställningar, uppträdanden och har även skrivit och lanserat sin egen musik.Parallellt med allt detta har hon även arbetat som skådespelerska vid olika teatrar och har på fritiden ägnat sig åt måleri, poesi samt kreativa presentarrangemang.Helena har med åren utvecklat sitt målande av unika tavlor, skapade med svamp och vattenrika akvarellfärger. Konstverken har formats utifrån en teknik och frihet som bara färg och papper ger.På senare år har Helena även börjat måla i akryl.Tavlorna har ”format sig själva”- som betraktare ser Du det just Du ser.Trevlig vy!

/H

pedagogisk bakgrund:

Helena Åkerlund är en konstnär i akvarell och akrylmåleri med mycket god och lång erfarenhet gällande undervisning av både barn och vuxna.
Har bland annat undervisat som bildlärare till och från i skolan sedan 1999, och nu som konstpedagog på ABF sedan 2007.

Startade och driver Konstskola för Barn i Kungsängen sedan 2007. Håller akvarellkurser, decoupage- och smyckekurser samt återanvändningskurser för vuxna med "ekotänk" sedan 2008.

Magin i Helenas sätt att undervisa ligger i att hitta var och ens egen kreativa ådra och på kort tid utveckla det unika i varje människas sätt att uttrycka sitt skapande.
Som företag gynnar detta i sin tur gruppen, arbetsteamet och naturligtvis individen i sig! Välmåendet infinner sig och ger ringar på vattnet!

Bredden i skapandet är allt ifrån akvarellmåleri till att återanvända egna gamla smycken,
eller på ett miljömässigt sätt ”göra om” t.ex. gamla krukor eller brickor med hjälp av
den gamla tekniken decoupage.

”Att skapa med händerna och fantasin är något av det bästa som finns!”

H kreation - det skapande företaget